20110330

Peisovn fra Austroflamm, en moderne vedkomfyr.

Den store gruepeisen er til ren kos. Mens denne peisovnen fra det Østerriske firmaet Austroflamm er et klenodiet som varmer opp hele hytta. Austroflamm tilbyr ovner med ildfast stein på innsiden av sidene som magasinerer varmen. Så fyrer vi opp om morgenen før vi går på fjelltur, er det fremdeles varmt når vi kommer hjem igjen. Ovnen er også en vedkomfyr.

Her er det to kokeplater på toppen og en liten stekovn. Ovnen må være veldig varm for at kokeplatene skal brukes til oppkoking, men er fine til å holde maten varm på. Stekovnen fungerer veldig bra og er helt topp til å steke pizza og varme boller og brød som har ligget i fryseren. Inne i stekovnen ligger et lite steketermometer som hjelper til å fyre med riktig varme.

Klenodiet fra Austroflamm heter Pallas Back, er veldig tung og krever et gulv som tåler vekta. Vedinnlegget tar lang ved, og selvfølgelig er den av det rentbrennende, miljøvennlige slaget som er gjerrig på veden. Det er fint for i fjellet kan det være behov for å fyre litt på sommeren også, og da går det med noen vedsekker i løpet av året.

4 kommentarer:

 1. Så godt med en ordentlig peisovn som varmer. Det er så forferdelig når man fryser på hytta. Du har en fin hytte du:))

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Er veldig glad i denne romslige peisovnen!

   Slett
 2. Så fin og praktisk peis. Har sett på et par jeg kunne tenkt meg på hytta, vi ønsker å bytte ut den som er der.. men siden kjøkkenet er så stort og man har alt der, trenger vi ikke kokeplate. Men praktisk å ha! Vi (jeg og kona) ser på noe som er sånn; https://www.biopeiser-shop.no/spartherm-varia-m-100h-4s_5272r33799.html Dele opp veggen litt, har hatt en liten vedovn der før, men syns det ser så tomt ut på veggen. Syns du dette blir for "moderne" for en hytte? Vår hytte er ny, og relativt moderne i seg selv..

  SvarSlett
 3. Viktig å velge det en liker selv :)

  SvarSlett