20110315

Kaffelars og hyttekos

Kobberkjelen er i bruk hver dag på hytta til gammeldags kaffelars. Lukta som om morgenen pirrer i nesa av kokekaffen, signaliserer at nå er det ferie. Kobberkjelen er ganske ny, fortinnet innvendig, men veldig upusset og rustikk i patinaen. Klebersteinskjelen er en gave til hytta fra en som selvfølgelig oppdaget at vi var helt steingale. I Kvikne, litt lenger nord i Østerdalen er det et steinalderbrudd for kokekar for kleberstein, så dette er ikke noe nymotens påfunn. 

For at flisene bak komfyren skulle gli inn i interiøret ellers, lette vi en god stund. Vi var heldige som fant disse mellomgrå skiferflisene til å ha over kjøkkenbenken. Like mye tid og omtanke ble brukt på å finne kjøkkenvifte. Valget falt på denne som ikke er særlig fancy, men  liten og enkel med svært lavt støynivå. Kjøkkenkroken er en del av stua, så vifte, kjøleskap og oppvaskmaskin bør være støysvake for at peiskosen fortsatt skal være kos, når kaffelars serverer nytrukken kokekaffe på hytta.

7 kommentarer:

 1. Hei,
  Så spennende blogg! Og så flott hytte! Må være nydelig å tilbringe rolige dager her. Så gøy med BoligPluss! Klebersteins-kjele har jeg aldri sett før - artig! Vi har bare klebersteins-ovn!
  Hilsen fra Cathrine

  SvarSlett
 2. Det dufter rekreasjon og da må kaffelukt blande seg i duften. Praktfulle bilder

  SvarSlett
 3. Så gøy med hytteblogg:-) Jeg er ganske ny på blogging og er på jakt etter blogger som kan inspirere meg. Vi har selv kjøpt en "hytte" i Gausdal. Det var egentlig en bolig, men vi fikk gjort den om til fritidsbolig. Nå skal den gjøres mer hyttelig og koselig, så vi har litt å drive med - samtidig som vi pusser opp her hjemme. Blir koselig å følge bloggen din:) Ha en kos dag:)

  SvarSlett
 4. Takk for bloggskryt og hyggelige kommentarer. Lykke til med egne prosjekter for å bygge og bo!

  SvarSlett
 5. Så koselig blogg du har, og nydelige bilder!
  Legger meg til som følger,og gleder meg til å se mer:)
  Ha en fin dag:)

  SvarSlett
 6. Hei
  En hyggelig oppdagelse å finne denne bloggen! Mye inspirasjon her, fine bilder og flott hytte! Klebersteinsgryta var veldig spesiell. Vet dere hvor en kan få kjøpt slike? Fortsatt fin høst til dere!

  SvarSlett
 7. Fikk kjelen i gave, Og takk for bloggskryt :)

  SvarSlett