20110324

Hyttekjøkken og kjøkkeninnredning med "vedkasse".

Hyttekjøkkenet er plassert i et stort allrom. Vi forsøkte derfor å lage et litt anonymt kjøkken og unngå å fremheve kjøkkenkroken spesielt. Bedre med peisestue med kjøkken enn kjøkken med peisestue, var tanken. Kjøkkeninnredningen er plassert i en krok i rommet nær inngangen, malt i samme grønnfarge som veggene og i heltre tvers igjennom. Kjøleskapet og oppvaskmaskinen er integrert og innredningen er med hensikt gjort litt stuete og småfransk.   

På den store kjøkkenøya er det god plass til bollebaking og mer avanserte matgleder. Den er praktisk når en anretter lunsjbord i ferier med mange gjester også. Og så "vedkassa" da, som har plass til over to sekker ved. Det trengs, for på hytta her er peiskosen viktig.

Det ble god plass til matlagingen uten at kjøkkenet dominerer hele rommet. Firmaet Atico snekret kjøkkeninnredningen og leverte den umalt. Så jobben med å male fire lag maling og et lag med matt gulvlakk til slutt, den fikk kokka. Men malerhistioiene og hvordan jeg jobber med overflatebehandling, kommer senere. Den midterste kurvskuffen er gotteskuffen som venter på påskeegg og kvikklunsjene til påskeferien. Å, som vi gleder oss!

9 kommentarer:

 1. Nydelig interiør!!!! Ikke hvitt og ikke helt "cottage". Bare helt herlig!!!! Klemz

  SvarSlett
 2. Hytta er lekker :)
  Smart oppbevaring til ved!
  -R-

  SvarSlett
 3. Nydelig kjøkkenløsning! Likte vedplassen, fontene på skapene, fargen og de stilige kurvene. Ja, rett og slett alt! ;)
  Klem Madelén

  SvarSlett
 4. Så flott kjøkken. Likte vedplassen veldig godt :) Beppe

  SvarSlett
 5. Takk for alle flotte kommentarer og ha en gladhelg i vårsola!

  SvarSlett
 6. Skulle gjerne ha byttet hytte med deg, ny, moderne, gjennomført og gjennomtenkt med alle fasiliteter. Virkelig lekker.
  Tror jeg har sett den i et blad, stemmer det?
  Ikke lenge siden opprettet jeg egen hyttebloggunivers som jeg inviterer alle hytte- og friluftsinteresserte inn i. Den er en stor del av livet mitt ved siden av hagen på Solbakkjen. Hytta mi har mye primitiv sjarme, og setter meg i godt humør!

  SvarSlett
 7. Er stort sett fornøyd med hytta, ja. Men den har ikke vært presentert i noe blad. Når det gjelder hytter er også beliggenheten utrolig viktig, for det er stedet en blir glad i etter som tida går.

  SvarSlett
 8. Ja , det har du aldeles rett i. Da vi for 4 år siden solgte oss ut av ei familiesommerhytte for å kjøpe vår egen, ble det soleklart at det handlet om beliggenhet, beliggenhet og beliggenhet. Så på så mange eiendommer at når Solbakkjen dukket opp visste jeg med en gang at her var plassen. Hytta der er heller ikke et palass akkurat, men trivselen kunne ikke vært bedre.
  Hytta på fjellet byggde mine foreldre, men de hadde også lett land og strand rundt før de bestemte seg. Slike plasser er jo rene skatter i dag når hyttene legges tett som i byggefelt.
  Vi tilbriinger jo våre beste dager på hytta, er det rart vi elsker dem.

  SvarSlett
 9. Lekkert! Vednisjen var lur, kanskje noe å tenke på til vår halvøy :)

  SvarSlett