20110307

Med svigermor på hyttetur

Fjellhytta vår er planlagt med mye tilrettelegging for bevegelshemmede, hvis ikke kunne ikke svigermor med rullatoren sin ha blitt med på hyttetur. Er det en familiehytte så er det lurt å tenke på at alle skal med. Dessuten vil jeg gjerne selv være på hytta når jeg om noen år ikke lenger er spretten som en fjellgjeit. For å unngå at innredningen på badet skulle se ut som et offentelig HC-toalett på en bensinstasjon, har vi bygget en løsning for vasken som vi fant fram til selv.

Nedfelt i en flisebelagt benk på bjørkeføtter, er det en kjøkkenkum for HC som er isolert under. Da behøver ikke rullestolavhengige eller andre sittende å brenne seg på lårene om de sitter med bena under vasken. En liten dreibar kran med lang hendel og god plass på benken rundt, gjør muligheten enda større for å kunne greie seg selv. Når gjester ikke trenger plassen under vasken, er det plass til søppelbøtte og kurven med skitne håndkler. Det har vært flere rullestolavhengige på besøk her og de er strålende fornøyd med løsningen. Fint å kunne komme helt fram til vasken når tennene skal pusses.


Det er kanskje ikke så lett for alle å komme seg opp i boblebadekaret, men inni denne romslige dusjen med fossefall fra taket, kan en sitte og nyte spa-følelsen.

Armlenene på toalettet kan bøyes opp og da forsvinner de nesten rent visuelt mot den grå veggen bak. Valget av baderomsfliser falt på disse grå, sklisikre i  forskjellige størrelser og med en sølvlist i overgangen mot de matte hvite på resten av veggen. Tretaket med kraftige bjelker, er gulvet til oppbevaringshemsen over. Treverket i taket og på innredningsdetaljer luner stemningen i rommet.

Mer om Universell utforming ser du her hos Norges Handikapforbund. Hus og hytter får større bruksverdi med tilrettelegging for alle. Jeg vil sikkert blogge mer om temaet senere også.

Jeg skal i alle fall på hyttetur med rullator hvis jeg må ha en engang. Hvorfor gå glipp av hyttekosen selv om beina skulle finne på å skrante?

5 kommentarer:

 1. Dette er veldig positivt å fokusere på som mnage ikke tar med når de bygger ny hytte- bra for svigermor men også for oss søstrene så vi kan være der når vi blir riktig gamle.

  SvarSlett
 2. Ja Gro, klart vi søstre skal på hyttetur som riktig oldinger også :o)

  SvarSlett
 3. Liker det jeg har sett av hytta de!!!!! Badet er omtrent slik jeg selv kan tenke meg å pusse opp vårt bad!!!!!! Lekkert med kontrastene mellom det litt røffe, og det lyse og lette!!!! Klemz

  SvarSlett
 4. Så fint! Når jeg blir rik skal jeg bygge meg en hytte med strøm og vann :)Vi har akkurat fått bad i brukbar stand ... men langt fra ferdig enda - litt mer utfordringer på en "gammeldags hytte" uten vann og strøm ... http://www.byggehytte.com/2013/03/26/bad-pa-hytta/

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for badeskryt og lykke til med hytta di videre!

   Slett