20120516

Lysthuset på Drammens Museum.

For å finne inspirasjon til kreative prosjekt til hytte og hus oppsøker jeg ofte museer i inn og utland. På Drammens Museum står dette flotte lysthuset med en utrolig fin dekorativ snekkerglede. Selve bygningen er også original og har mange bruksmuligheter. Her kan en sitte på taket i godvær, på verandaen når en vil sitte mer lunt ute og inne i lysthuset når det er ruskevær. Og så er det en liten oppbevaringsbod under verandaen.

Nå passer sjelden denne eldre herskapelige stilen verken for hytta vår på fjellet eller ved huset vårt på Finnskogen, men jeg ble veldig inspirert til å tenke nytt for planer om uteplass og anneks - hva med et vakkert kombinasjonsbygg?

På Drammens museum fant jeg også dette vakre malte panelet med en frodig fargefest fra flere hundre år tilbake. Ikke akkurat noe gjør-det-selv prosjekt, men til inspirasjon for å tenke kvalitet i det vi skaper og omgir oss med.

På museer finner jeg håndtverk og kunst som ble lagd for å vare i lang tid. Gjenstander som ble skapt lenge før 1814, og som viser meg at skaperglede og design ikke er funnet opp det siste 10-året. Noen bruker denne kulturarven og  på sin måte viderefører den. Som SPTZBRGN  i sitt slips nedenfor.

Ha en feiende flott 17. mai feiring i hytter og hus, med og uten bunad og slips!

kar-rudi@online.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar