20101006

Med ravnespor på badet

Er det ikke flotte ravnespor? Gardiner kan oftest være det vanskeligste valget en tar med innredningen av et rom. Jeg synes disse tøffet opp badet på hytta. Med mønster i forstørrede fuglespor understrekes den røffe stilen, og temaet passer fint, for utenfor vinduet er det ofte ravner å se svevende mot himmelen. 

Tekstilkunstneren Ia Torgersen er designeren til gardinene, hun begynte tidlig å finne temaer fra naturen og overføre dette til flotte tekstiler og gardiner. Hennes firma har spesialisert seg på tekstiler til offentlige rom, derfor ser jeg paradoksalt nok igjen mine baderomsgardiner på hytta, når jeg passerer tinghus, rådhus og andre påkostede bygg. 

Gardinene er som kunstnerisk utsmykning, og jeg er skikkelig fan av kunstneren Ia. Hun har kanskje tenkt på skjærespor, en annen kråkefuglart, ikke ravn når hun tegnet mønsteret. Men for meg er dette vaskeekte ravnespor. Gardinene er lette å vask, er i tettvevd bomull og gir ikke innsyn for ravner på utsida.

Hvis en bruker tid og penger på gardiner å bli glad i, har en mulighet til å forsterke den stemningen en ønske å skape og tilføre rom overraskelser som varer en stund.  

2 kommentarer: