20130503

Har vi Norges Drømmehytte?

Ja for meg helt personlig har vi så absolutt det! Og nå er Fjellhytta vår i Folldal med i finalen om Norges Drømmehytte 2013 i idemagasinet Hytteliv. Og det var en hyggelig overraskelse å bli tatt ut!

Jeg tror kanskje hytta er plukket ut fordi den er stedstilpasset i materialbruk og mer hvisker enn roper i fjellet, og at den flotte utsikten kan nytes av alle fordi den er tilrettelagt for handikappede. For å få til det, må en tenke litt annerledes, og kanskje det var det de likte?

Vanskelig å vinne i en så hard konkurranse, men det er hyggelig å være med. Se hyttene, mange fine, omtalene og stem gjerne på Fjellhytta i Folldal HER. Fristen for å stemme går ut 8. mai.


Mer om hytta. Viser den for anledningen stolt fram.

Vi bygde drømmehytta på et sted som nærmest er Norges største og flotteste turisthemmelighet, i Folldal. Stedet ligger i enden av Nasjonal Turistvei Rondane. Hytta ligger i et lite hyttefelt med romslige tomter. Her har vi det luftig, med Rondane midt i fleisen, så en kan miste pusten. Fra sofaen ser vi 8 av de 10 toppene i Rondane som er over 2000 m.o.h.

Innredningen er også naturinspirert i materialvalg og fargebruk. Interiør handler for meg om å skape gode stemninger, praktiske løsninger og en avslappet atmosfære. Og vi ville ha mye av den praktfulle naturen inn, også når det gjelder fargevalg. I nye bygg er det viktig å bruke noe gammelt også, så atmosfæren ikke blir steril. Hytteinteriøret består av mye bruktkjøpt og spesiallagde løsninger. Hyggelig enkelhet var et begrep vi hadde som arbeidstittel. Gjennomført, flott og ujålete sier gjestene at resultatet ble. 

Når en bygger hytte på snaufjellet, er den godt eksponert. Derfor har vi forsøkt å bygge den så den går fint inn i terrenget med en snill bygningskropp som ikke er brautende. Fjellhytta sto ferdig til bruk i 2007, og er stedstilpasset i både material- og fargevalg. Arkitektonisk har hytta elementer fra både gammel og ny byggeskikk, en blanding som vi allikevel synes falt heldig ut og er godt fornøyd med.

Vi har fått en helårshytte som er handikappvennlig, ikke av de mest fasjonable, men et godt sted å være for fjellfolk i alle aldre.

Takk til dere som stemmer på Fjellhytta i Folldal, og ha en fin helg! På Hytteliv sin side kan du stemme fram til 8. mai HER.kar-rudi@online.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar