20121223

Nisser til fjells.

Jeg tror på nissen, men ikke hvilke som helst! For mange år tilbake kjøpte jeg noen julekort med helt fantastiske nisser som ligner veldig de jeg tror kan finnes, vennlige, skøyeraktige og hjertegode. Kunstneren var Kjell E. Midthun. Han har siden gledet meg med stadig nye motiver fra kjente omgivelser i Hedmark. Dette bildet har motiv fra Atnedal med Høgronden majestetisk i bakgrunnen. 
 
Jeg er forelsket i Midthuns nisser fordi de er skapt slik som de jeg nesten ser hver dag om vinteren rundt på tunet her jeg bor. I tillegg til å finne flotte landskap og miljøer å plassere sine nisser i, er det ofte et glimt av humor og lengsel i bildene som har verdi langt utover julekortsjangeren. Pennestrøket og fargene har en varhet som løfter bildene opp fra klisjegrøfta som det kunne vært lett å falle i. Han gjør nissene levende. Jula uten Mithuns nisser å glede seg over, ville være mye fattigere. Galleri Midthun har mye hyggelig nisserier å formidle. Bare se HER.
 

Nå skal jeg ikke feire jul på hytta i år, men det er gjester der som sikkert vil kose seg. Og mens jeg sammen med nissen ser på Solbergs "Vinternatt i Rondane" ønsker jeg alle lesere, hyttegjester, kunstneren Midthun og venner

GOD JUL!kar-rudi@online.no

2 kommentarer:

 1. Flotte nissebilder! Særlig sansen for det siste <3
  Blir ikkje jul på hytta vår heller i år, men en god arbeidsinnsats i romjula skal det bli :)
  God jul til dere! :)

  SvarSlett
 2. Jeg ønsker deg og din familie en riktig god jul fylt med masse glede og varme!
  Juleklem fra Lene

  SvarSlett