20110930

Å ta naturen inn.

En klassisk måte å ta naturen inn i huset på er presentasjoner av lav. Jeg kjøpte et par bilder av Per F Waaler som er en veteran når det gjelder å lage bilder med flott presentasjon av lav. De av dere som har vært på Den Norske Turistforenings hytter i Rondane og ellers i fjellheimen har sett hans bilder før. Her er den nå fredede ulvelaven i glass og ramme, sirlig montert og omtalt. Laven er giftig og ble brukt i åte for å svekke rovdyr, gjerne så de døde av det.

Ingen skikkelig fjellhytte uten lavbilder. Jeg husker slike fra flere tiår tilbake da hele familien gikk fra hytte til hytte i sommerferien. Det var mye spennende å se og lære for en liten naturglad jente gjennom slike presentasjoner. Nå er kanskje lavbilder litt avlegs, men jeg er fremdeles fascinert. Jeg håper gjestene er det også, for de henger på gjesterommet.


Her er rabbesjegg, steinsjegg, rødbeger, kartlav, kvitkrull, einerlav, rødberglav, fjelltagg og hva det nå heter for noe morsomt alt sammen som vi tråkker på når vi går en tur i fjellet. Klikk gjerne på bildene så blir de større og viser enda tydeligere hvor flott naturen er også i de små detaljene.

2 kommentarer:

  1. Der fikk jeg en ide til hytta mi, når den en gang i framtida blir ferdig...ut å samle lav ;)

    SvarSlett
  2. Klart det er fint å samle lav. Finn en ramme som er så dyp at dt blir plass til naturmaterialer.

    SvarSlett