20110522

Fjellferie for bevegelseshemmede og alle andre.


Mange spør oss om hvorfor vi vil leie ut hytta vår. Historien går bakover i tid når vi selv var mer på reise. Vi var så heldige å få leie hus, hytter, setrer og leiligheter selv på de mest fantastiske steder. Uforglemmelige ferier i leilighet i Gamlebyen i Nice en jul, på fantastiske seterferier i Norge og en liten øy helt for oss selv på Hvaler. Da vi bygde hytta ble det derfor naturlig for oss å legge til rette for at flere skulle kunne bruke hytta, og å kunne leie den ut av og til.


Selv har hatt familiemedlemmer som har vært rullestolavhengige og hatt ytterst få muligheter til ferieopphold i sammen med dem. Derfor ble det vektlagt framkommerlighet for funksjonshemmede, og hytta har vektlagt universell utforming. Les blogginnlegget om badet på hytta, Med svigermor på hyttetur.

Universell utforming, dette tok vi hensyn til: God bredde på dører, HC-terskel på ytterdører, terskelfritt inne, tilstrekkelig svingradius rundt omkring, enkel adkomst, høye senger og romslig og tilrettelagt baderom. Vi har fått testet framkommerligheten gjennom gjester som er veldig fornøyde.

Hvorfor skal fjellferie være forbeholdt funksjonsfriske? Mange av oss blir avhengig av rullator eller stokk lenge før vi er pleietrengende.

Det å skape gode interiører er mye MER enn farge og form på sofaen eller den riktige lampa.

4 kommentarer:

 1. Hei :)
  Når dokke leige ut hytta dokke, får mange som ikkje har mulighet til å bygge eiga hytte oppleve hyttelivet - som er hielt fantastisk!
  Og det å bygge HC-vennlig er veldig praktisk. Da kan til og med dei med "eksta hjul" få sjangs til å få kanskje ein heilt ny opplevelse! Og ikkje minst, kanskje ein sjølv treng eksta hjul ein gong?? Fornuftig tankegang.

  SvarSlett
 2. Takk for en hyggelig kommentar, fint at andre også følger den samme tankegangen.

  SvarSlett
 3. Kjempe flott hytte, og for ei nydelig utsikt. Det må virkelig være herlig og drømmen å komme på et sånt flott sted. Der kan jeg tenke meg at all energi kommer for fullt og hverdagen er en lek :-)
  Mvh Merete

  SvarSlett
 4. Koser meg her på hytta hos deg! Holder selv på å bygge men ikke så fornuftig som hos deg, vi har "skrå" tomt i fjellet med veier på begge sider,siden det er i en hyttelandsby, men koselig blir det! Titter innom hos deg innimellom for inspirasjon, så jeg har deg på linkelista mi :)

  SvarSlett