20100902

Lysekroner som blikkfang

I hovedrommet på hytta henger en stor lysekrone på nesten en meter høy i tillegg til kjettingen den henger i fra mønsåsen. Et skikkelig blikkfang er den. Taket er i grovt tømmer og har 9 stokker. Stua har tre viktige elementer som "gjør" hytta, utsikten, peisen og taket. Disse rustikke lysekronene ble valgt for å gi taket et skikkelig blikkfang.

Kontrasten mellom sirlige prismer og barokk stil til rustikk metall, grovt treverk og rå stein fascinerer og blir litt eventyraktig. Ikke mye hyttete denne lysekrona her.Blikket søker lampa oppover de fire og en halv meterne til mønsåsen. Lysekronen gir et dempet lys om kvelden og kaster da også lys mot peisen som framheves på en fin måte.  

Lillesøster lysekrone er montert i taket på hovedsoverommet. Den har like mange lysarmer, men er en del mindre. Fint å ha skikkelig lys når en skal hente noe i kistene oppe på oppbevaringshemsen.

Ved å tørre å tenke litt utradisjonelt, både når det gjelder selve bygget, men også når det gjelder detaljer, kan en oppnå en særegen stemning i hytteinteriøret.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar